Dzień Orgazmu
-
21 grudnia to Międzynarodowy Dzień Orgazmu. Bardzo przyjemne święto, które
doczekało się nawet swojej strony internetowej www.globalorgasm.org
Dniem który...
Szybko, tanio ale nadal pysznie czyli... Zapiekanka z piersi kurczaka z pieczarkami i serem
Zapiekanka z piersi kurczaka z serem i pieczarkami |
Dziś mam dla Was przepis na zapiekankę z piersi kurczaka z pieczarkami i serem.
Będzie równie smacznie a do tego szybko i tanio.
Chciałam Wam się przyznać że uwielbiam gotować dla moich najbliższych, ale jeszcze więcej przyjemności sprawia mi gotowanie razem z nimi.
Jak widać na zamieszczonych niżej zdjęciach, dziś pomagała mi moja mała księżniczka.
Amelia to urodzona artystka i pomocnica "mami". Dziś okazało się że przejawia również talent kulinarny. Mam nadzieję że nie straci zapału zbyt szybko i częściej będzie mnie wspierać w moich "kulinarnych podróżach".
Urządziłyśmy sobie "babskie gotowanie", dlatego dzisiejsze danie przygotowałyśmy we dwie. Zachęcam wszystkich do takich zabaw, które pozwalają wspólnie spędzać czas z dziećmi przy wykonywaniu codziennych zajęć i obowiązków. Możemy połączyć przyjemne z pożytecznym, a czas spędzony z rodziną jest zawsze bezcenny. My tu gadu gadu, a głód i to nie mały szaleje. Jesteście głodni? Bo ja bardzo. Zatem zaczynamy.
Przygotujcie następujące składniki:
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka [Biedronka, cena 8zł]
- 3 łyżki majonezu
- 400 g pieczarek [Biedronka, cena 5 zł]
- 100 g sera żółtego [Biedronka, cena 5zł]
- sól, pieprz, czosnek
- łyżka masła
Przygotowanie:
Piersi kurczaka kroimy w plastry i układamy na dnie żaroodpornego naczynia. Całość zasypujemy przyprawami, w zależności ile kto lubi.
Majonez rozsmarujemy na mięsie.
Pieczarki kroimy w plasterki (tu dzielnie pomagała mi moja księżniczka) i krótko przesmażamy na rozgrzanym maśle (ok. 3- 5 min). Przyprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do naczynia z zapiekanką i układamy na warstwie majonezowej.
Całość posypałyśmy startym żółtym serem. Ewentualnie możecie poukładać plastry.
Pieczemy pod przykryciem ok. 45-50 min. w 180°C.
I gotowe. Smacznego :)
A poniżej kilka fotek z przygotowań:
Zapiekanka przed włożeniem do pieca |
Składniki |
Moja mała pomocnica |
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zapowiada się pysznie. Oby tak dalej, powodzenia i smacznego. :)
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie , szybko tanio i do tego zajebisty smak :). Proszę o kolejne przepisy.... :P:)
OdpowiedzUsuń